Historie

Peet en Gerda zijn rond 1980 Houthandel P. Bullinga begonnen, aan de Grebbedijk in Wageningen. Zij verkochten o.a. kerstboomkruisen langs de deur. In de jaren daarna is het bedrijf flink gegroeid.

In 2018 hebben Dennis en Vincent het bedrijf overgenomen van Peet en Gerda. Vincent werkte al verschillende jaren bij zijn vader in het bedrijf.  Daarnaast had hij zijn timmerbedrijf, gespecialiseerd in buitenverblijven, oa. veranda’s, kapschuren, fietsenhokken, tuinhuizen en blokhutten enz. Dennis was al ruim 20 jaar bezig met Bosexploitatie en het verhandelen van palen, rondhout, snippers en haardhout. Deze drie krachten zijn nu samengebundeld tot het bedrijf Houthandel Bullinga. De passie voor hout en de jarenlange ervaring van de broers maakt dat ze producten van hoogwaardige en duurzame kwaliteit kunnen bieden. U bent van harte welkom aan de Grebbedijk 26 in Wageningen.

Luchtfoto Houthandel Bullinga

Maatwerk
Van ontwerp tot eindproduct, wij adviseren u graag. Wij kunnen vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bekijken en eventueel maten op te nemen. Daarna gaan we kijken welk houtsoort het beste geschikt is voor uw product en wat uw wensen zijn. Doordat het meeste hout bij ons op voorraad is, kunnen we snel voor u aan de slag gaan en is de levertijd kort. Wij staan garant voor kwaliteit en streven naar perfectie met uw wens als uitgangspunt.

Veranda’s
Wilt u echt zo lang mogelijk van het buitenleven genieten dan kunnen we ons voorstellen dat u graag voor een veranda kiest. Een houten veranda biedt u de mogelijkheid om het hele jaar van uw tuin te genieten.

Vakmanschap, ouderwetse service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Op deze pagina kunt u een indruk krijgen van ons hoogstaand werk. Mocht u vragen hebben dan staan we graag voor u klaar. Ook is het mogelijk om bij Houthandel Bullinga te komen kijken in de showtuin. Hier staan enkele showmodellen ter presentatie.

Blokhut en Tuinhuis
Met een houten tuinhuis of blokhut brengt direct een fijne sfeer in uw tuin. Ook kan het praktisch zijn om uw tuingereedschap, tuinkussens etc. op te bergen. Eigenlijk is alles mogelijk en werken we graag mee aan uw wensen.

Kom gerust langs of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Carport
Uw auto wordt dag in dag uit blootgesteld aan verschillende invloeden, waaronder het weer, bomen en vogels. Om uw auto hiertegen te beschermen, is een houten carport ideaal. Kiest u voor eiken, douglas of heeft u iets anders in uw hoofd, neem gerust contact met ons op. Bij ons staat kwaliteit en duurzaamheid voorop!

Haardhout
Met de stijgende energieprijzen is openhaardhout een groeiende markt. Hout is een goedkoper stookalternatief en het is een sfeermaker in huis. Ons hout bestaat voornamelijk uit eiken/beukenhout, dit gloeit lang en geeft een hoog rendement. Ook zit er een klein beetje berkenhout tussendoor voor een mooie vlam.

U kunt nu ook bij ons terecht voor ovengedroogd haardhout. Dit hout zit in bakken van 2m3 strak gestapeld en bevat een vochtpercentage van ca 15 %. Ideaal om direct te stoken. Kleine blokken, dus ook prima voor kleinere kachels of buitenhaarden.

Aanmaakhout
Met aanmaakhout is het niet alleen makkelijker om uw open haard of kachel aan te steken, ook wordt hiermee uw open haard/kachel en het rookkanaal op temperatuur gebracht, waardoor rookvorming en vervuiling van het rookkanaal wordt voorkomen.

Houtsnippers
Voor de tuin hebben wij mooie houtsnippers van dennenhout. Houtsnippers geeft snel een prettige sfeer in uw tuin en zijn ideaal om onkruid tegen te gaan. Deze houtsnippers zijn geschikt voor het aanleggen van paadjes of als bodembedekker onder speeltoestellen of picknickbanken.

Palen en rondhout
Rondhout en palen zijn in diverse lengtes en diktes verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. Neem voor uw maatwerkoplossing gerust contact met ons op.

Schutting en erfafscheiding 
Bent u op zoek naar een nieuwe schutting voor in uw tuin? Dan bent u bij Houthandel Bullinga aan het juiste adres! Schuttingen zijn er in diverse soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor tuinschermen die met hun standaard afmetingen snel geplaatst kunnen worden. Ook kunt u kiezen voor hout beton schuttingen, bijvoorbeeld betonnen palen icm tuinschermen of Zweeds rabat planken.
Geniet u liever van een natuurlijke schutting? Dan zijn kant-en-klaar wilgen schutting of een kastanjescherm een goede optie. Heeft u een lage schutting, poort schapenhek of tuinhek nodig het kan allemaal.